top club dubbel 2017

24 november j.l. heeft de ouderinformatieavond “tennis voor KIDS” plaatsgevonden in het clubhuis van LTC Keenenburg. De aftrap van de avond werd gedaan door Simone Grooters.

infoavond1Yoran Verschoor sprak als eerste de aanwezige ouders toe over tennis en de psychologie van het kind.  Yoran wil ook graag tennisinloopmiddagen gaan organiseren voor de jeugd. Dan kunnen kinderen op een vast tijdstip, onder begeleiding van een trainer, met elkaar wedstrijdjes gaan spelen. Zo leert men winnen maar ook verliezen.

Daarna werd er door Simone stil gestaan bij de visie van LTC Keenenburg over tennis voor de jeugd en wat wij verstaan onder de “betere tennisouder”. Dit is van belang als kinderen meer wedstrijdjes gaan tennissen.

Als club vinden wij het belangrijk dat de kinderen in eerste instantie plezier hebben in tennis en dat de club een veilige en aangename plek is voor kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast is het van belang dat ouders hun kind positief aanmoedigen en ook respect tonen voor de tegenstander van uw kind.
Zeker nooit als eerste de vraag stellen: “Heb je gewonnen?” Maar wel: “was het leuk?” Ook is het niet de bedoeling dat men aan coaching doet langs de zijlijn, dit is ook niet toegestaan. Applaudiseren voor mooie punten mag altijd, maar ook voor de mooie punten van de tegenstander. Uit in het bijzijn van kinderen ook nooit negatieve krtitiek en tracht uw eigen gevoelens te beheersen. Dit weten we natuurlijk allemaal al, maar het kan nooit kwaad om daar met elkaar bij stil  te staan.

infoavond2We willen als vereniging de jeugd weer een boost geven. Cindy Groenewegen wordt aanspreekpersoon voor de jeugd. We zullen dan ook een veelheid aan activiteiten gaan ontplooien voor volgend jaar. De aanwezige ouders gaven aan dat het belangrijk was om activiteiten te koppelen aan de activiteiten voor senioren. Zo beginnen we 19 december daarom ook met een miniballentoernooi (jeugd) en daarna het oliebollentoernooi (senioren). Ook zal er bij elk toernooi een mogelijkheid geschapen worden dat de jeugd dan ook een toernooi speelt.
In het voorjaar van 2015 hopen we te gaan starten met competitie voor de jeugd. Dit is 1 keer per maand op zondag en dan speelt men als team maximal 2 uur.

Cindy Groenewegen heeft hier het één en ander over verteld. Als we dit daadwerkelijk gaan starten komt er voor de betreffende ouders zeker nog een informatiebijeenkomst. Vervolgens heeft Cindy verteld wat er allemaal op de planning staat voor de jeugd in 2015: Scholentennis, ouder-kind toernooi, worldtoer, events en natuurlijk de clubkampioenschappen en hopelijk hebben we volgend jaar weer ons open toernooi voor de jeugd!

Beste ouders, heeft u ideeën laat ons dit dan horen! U kunt hier dan Cindy voor mailen
cindy.groenewegen @ hotmail.com of gewoon aanspreken. Houd ook de website in de gaten. We zullen u steeds informeren over alle jeugdactiviteiten.

De jeugdcommissie

Want de jeugd heeft de toekomst!

Oliebollen toernooi
17-dec-2017 00:00