top club dubbel 2017

Afgelopen vrijdag 18 december was weer het oergezellige oliebollen toernooi. Heb je het gemist, dan heb je echt wat gemist, maar niet getreurd want in december 2016 is er al weer een oliebollentoernooi. Het aantal deelnemers dit jaar lag zo'n beetje rond de 30 dus lekkere partijen.

Het gezellige toenooi begon natuurlijk met een bakkie koffie of thee met eventueel al direct een overheerlijke oliebol van de plaatselijke bakker. Diverse deelnemers hadden gehoor gegeven aan de oproep voor de meest originele winter/kerst muts waarmee een prijs kon worden gewonnen.
Even na zeven uur waren de kaartjes net als bij het tossen door elkaar geschut en blind neergeled zodat de eerste 16 'de rode wei' in konden. De andere groep kroop gezellig bij elkaar rond het knapperend houtvuur. Hans heeft deze avond de deelnemers en toeschouwers letterlijk in de watten gelegd.

Er werden om-en-om op 4 banen 40 minuten lang gespeeld waarna iedereen de eigen games bij Ellen 'inleverde' en op een formulier werden genoteerd. oliebol2015 6Tussendoor kwam de overheerlijke en niet te missen glühwein met oliebollen die het spelen erna nog gemakkelijker maakte.
Het was heerlijk 'winter' weer, er werd zelfs in korte broek en t-shirt gespeeld.
De laatste 4 speelden totdat het licht om 23:00uur uit ging.

De deelneemer/ster met de meeste games heeft het toernooi gewonnen. Dit is geworden:  Tineke !! dus iedereen is gewaarschuwd voor de komende toernooien.
Overigens speelde Tineke in een schitterend Duits/Oostenrijks outfit compleet met de grijze wollen kousen en lederhose.

Aan de bar bleef het nog lang gezellig. De prijs voor de meest originele winter/kerst muts was niet eenvoudig te kiezen, hier zijn vele stemrondes aan vooraf gegaan en tussen de nummers 1 en 2 was het zo 'close' dat de spanning te snijden was. Toch is er een winnaar uitgekomen en won Alwin het nipt van Jolanda.oliebol2015 7

Zie voor meer foto's het fotoalbum.

Tot volgend jaar
Walter