top club dubbel 2017

Voor de meeste tennisverenigingen is het inmiddels gesneden koek, het organiseren van een open toernooi. Voor ons was het nieuw en spannend of het zou lukken. Vanaf augustus druk met de voorbereidingen en op zaterdag 17 oktober was het dan zo ver. Om even voor half tien opende voorzitter Simone Grooters officieel het eerste LTC Keenenburg Oosthoek Open Senioren Dubbel Toernooi.

Vliegende start
Gelukkig bleek ruim voor het sluiten van de inschrijving dat het toernooi vol zou zitten. Er werd gestart met 258 ingeschreven spelers in 153 dubbels. Bij aanvang van het toernooi ontvingen de spelers een mooi geschenksetje en een krentenbol en stuk fruit voor de broodnodige energie.

Culinaire hoogstandjes
Elke dag was het volle bak. In de keuken werd onder leiding van kok Hans elke dag voor een maaltijd gezorgd, van lasagne tot boerenkool met worst. Op dinsdagavond ontvingen we 40 gasten voor Tennisjedekje, dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot ‘Eten wat de pot schaft’. De gasten werden getrakteerd op een vier gangen diner waar nog lang over nagepraat werd.

Haags sausje
Het thema ‘Oost, West, Thuis best’ vormde de rode draad door de hele week. De aankleding, het eten, alles werd er op afgestemd. Vandaar dat ook de donderdagavond als toepasselijke naam ‘Als de kat van huis is…’ meekreeg. DJ Pascal en de Zingende Slager zorgde deze avond voor de muzikale omlijsting en gezellige sfeer. Onze Haagse dorpsgenoten Lex en Bert voelden zich tijdens deze avond helemaal thuis en zongen uit volle borst mee.

Wedstrijdleiding
En oh ja, dan werd er natuurlijk ook nog getennist. Inmiddels begon onze toernooileiding wat wallen te vertonen, maar dat mocht de pret niet drukken. Alwin en Cindy zaten elke dag weer klaar om de wedstrijden in goede banen te leiden en iedereen met al zijn vragen en wensen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Gezelligheid kent geen tijd
De vrijdagavond gingen de ‘Voetjes van de vloer’ en hingen de benen buitenboord. Wat een vol clubgebouw! Terwijl op de banen de strijd onverminderd doorging, kort onderbroken door wat problemen met de stroomvoorziening waardoor alles even donker werd,  zorgde binnen de ‘Als je maar Happy Band’ voor een avondje dansen en feesten. Tot in de kleine uurtjes gingen de voetjes van de vloer.

De Zonnebloemetjes
Brak maar met een glimlach van oor tot oor werd begonnen aan het finaleweekend. Op zaterdagochtend bezochten een veertigtal ouderen van de Zonnebloem op uitnodiging van de club onze tennisvereniging. Zij werden getrakteerd op een lekker bakkie koffie met gebak en er werd zelfs advocaat met slagroom en bowl geserveerd. Er werd geprobeerd wat van de tennisspelregels op te steken, maar wie heeft ooit die telling bedacht waarin je in een keer van 0 naar 15 gaat? Tijdens de week heeft de koe op de bar als fooienpot voor dit goede doel gediend. LTC Keenenburg heeft dit opgehaalde bedrag naar boven afgerond en zo konden we de Zonnebloem een mooie cheque ter waarde van 250 euro overhandigen. (zie ook het verslag en de foto's op deze website)

Weergoden in goede doen
De hele week hebben we geluk gehad met het weer en hebben we alle wedstrijden kunnen spelen. Als klap op de vuurpijl werd de finalezondag 25 oktober een waanzinnig mooie herfstdag met volop zon. Vanaf 10.00 uur heeft het terras vol gezeten, zijn de banen bezet geweest en hebben we met elkaar genoten van fantastische finales. Voor een overzicht van alle winnaars, zie toernooi.nl en voor alle foto's het fotoalbum. In totaal hebben we in de hele week 139 wedstrijden gespeeld, zijn er 297 sets aan te pas gekomen en hebben we met zijn allen 2671 games weg gespeeld!

BEDANKT!
Vanaf deze plek willen we graag iedereen bedanken die zich ingezet heeft om van deze week een succes te maken, de wedstrijdleiding, keukenbrigade, bardienstmedewerkers, baanonderhoud, afsluitdienst, schoonmaakploeg en ga zo maar door. Zonder de inzet van zoveel leden hadden we dit nooit kunnen doen!

Graag bedanken we onze hoofdsponsor Oosthoek Groep en onze andere sponsors: Langelaan voor de gezellige decoraties op de tafels, Holtkamp voor de overheerlijke krentenbollen, Groente en Fruit Klein Westland voor de dagelijkse vitamines in de vorm van appels en bananen, Bob Knijnenburg voor de mooie bossen bloemen bij de prijsuitreiking en iTennis voor het gedeeltelijk sponsoren van de prijzen. Natuurlijk ook een bedankje aan alle spelers voor het meedoen en we hopen jullie volgend jaar terug te zien. Blok de herfstvakantie maar vast weer in de agenda, bij de KNLTB hebben we de week al weer vast laten zetten!

Bestuur LTC Keenenburg

Oliebollen toernooi